Oldalak

2012. augusztus 17., péntek

Toronyavató fehér nadrágban tűsarokkal


Egy kis előzetes a karnevál előtt...

Lassan vége egy szokásos meleg nyári munkanapnak, mikor csörög a telefonom a jól ismert „helyeden vagy még?” kérdéssel. Naná, de az egyszerű titokzatos kérdésből rögtön tudom, Éowyn úton van felém.
Mi lenne ha elnéznénk a Történelmi Témaparkba mert állítólag ma avatják az őrtornyot. Sajnos nem volt igazán jó reklámja az eseménynek, ezért is voltunk bizonytalanok.
Útba is esik, meg az időbe is belefér, úgyhogy arrafelé vettük az irányt. Már tartott az ünnepség, mikor odaértünk, de a közönség számából ítélve másnak sem volt egyértelmű, hogy az esemény ma lesz.


 

Többen is mondtak beszédet, de sajnálatosan a hangosítás nem volt az igazi, így a beszédből nem sokat hallottunk, de a sajtótól is láttunk embereket, gondoltuk majd elolvassuk.
Torony már évek óta állt itt, de most hihetetlen változásokon ment keresztül. Igazi őrtorony lett belőle, nem csak egy faállvány tetővel (persze az is jól mutatott).
Azért annyit sikerült meghallani, hogy a tornyot társadalmi munkában építették, és többen - megérdemelten – emléklapot is kaptak.
Mint kiderült még nem is lett teljesen kész, mert a felső szint még nem száradt ki teljesen, de később majd ezt is lemeszelik. A torony teljesen korhű.
Az avatás után meg is lehetett nézni. Na de kérem … rajtam csini fehér gatyó van meg tűsarkú … és ha korhű, akkor abban bizony nem lépcső van … Tessék mondani lehet létrára mászni csiniben?? És hogy a karnevál alatt ide nem lehet bemászni, mert kell a katonáknak … Vagy úgy, akkor hajrá …
Naaa ezt csinálják utánam a római katonák … :)
A kicsit mozgó köveken felsétáltunk a földsáncra, majd a létrán be az őrtoronyba. Lefelé a éléstárba nem másztunk le, mert ott roppant sötét volt (ahogy kell, hiszen itt az élelmiszert tárolták régen a katonák, kívülről megközelíthetetlen volt), azért befényképeztem. ÓÓ és bocsi, de fényképezőgép nem volt nálam, csak telefon.


Megkukkantottuk a katonák fekhelyét (jujj, tényleg szalmával volt töltve így annyira nem kaptunk kedvet egy sziesztázásra), majd szépen kivárva a sorunkat felmásztunk az őrség helyére is.

A deszkákat nem magas sarkakra tervezték, de ha már felmásztam juszt is körbesétáltam :) Na itt fent még nem száradt ki a pacsitfal (vesszőfal, amit sárral betapasztanak). Ez még meszelésre vár. De legalább jól megnézhettük, hogy milyen is :)





Jójó, szép a kilátás, a kert is rendben, a paradicsomok, paprikák is szépen érnek a díszmedence tövében, de hogyan fogunk innen lemászni??? Megoldottuk, de nagyon remélem senki sem vette fel, nem szívesen látnám vissza egy közösségi videómegosztón sem :P


Most már teljesen biztos, mindjárt itt a karnevál… már bontják a diadalívet, hogy újra építsék a Thökölyn, a Vesta szüzek temploma is ott áll már a Fő téren várva, hogy jövő héten csütörtökön (2012. augusztus 23.) fellobbanjon benne a láng …

Gyertek, idén is jó buli lesz!

- by Paparazzica -

2 megjegyzés:

  1. Rajtam fekete gatya volt, mégis meglátszott rajta minden ... no meg másnap felfedeztem egy lila foltot is a lábamon = jó buli volt :D

    VálaszTörlés
  2. :) Tényleg az volt :) és én kivételesen a foltokat megúsztam :)

    VálaszTörlés